DSC_0283

J SeVch Rld N Rld F RLD A Duckfinder´s Dolce Vita
"Kahlua"

OM KAHLUA:
Kahlua är en hund lite utöver det vanliga. Hon har alltid varit "lillgammal" och redan som ung väldigt klok och mogen till sitt sätt. Aldrig varit en strulig unghund som tagit sönder någonting. Fungerat i alla situationer och miljöer redan från start.
Hon är idag, i vuxen ålder, fortfarande en av de klokaste hundar jag mött. Hon är vänligheten själv trots sin stora integritet, hon har en anpassningsförmåga som är helt otrolig. Hon kan växla från att ge 200% i ett träningspass till att vara med på ett kalas och gå bredvid äldre människor eller barn och stötta dem med sin kropp så de inte ramlar för att sedan sitta med hakan i knäet en hel eftermiddag. Hon arbetar med valpar på mina kurser vilket innebär att hon kan en kväll göra möten med 4-6 olika valpar, anpassa sitt språk utefter vad just den individen behöver för att växa i sig själv. Bättre arbetskamrat i att träna och rehabilitera andra hundar hade jag aldrig kunnat önska mig.

Som familjemedlem är Kahlua en hund som är lyhörd och uppmärksam, vill hela tiden vara med. Är allert och positiv till allting. Aldrig haft problem med olika miljöer och har en fantastisk av-knapp även i den stökigaste centrala plats. Inga rädslor för varken ting, ljud eller underlag. 
Kahlua har en stor trygghet i sig själv och utan problem klarar av att välja att gå och lägga sig någon annanstans. Alltid en fantastisk av-knapp både inomhus och ute.

I arbete är hon allt och lite till, hon jobbar tills hon stupar, oavsett om det är apportering, lydnad eller spår. Alltid extra batterier och en vilja av stål.
Hon har en grym näsa och otroligt snabba ben. Och oftast samarbetar dessa två egenskaper också!
Hon är en fantastiskt duktig markör med minne utan dess like och en utmärkt självförtroende som ger stor självständighet i söket. Alltid varit spontan på allt sorts vilt och kommer alltid snabbt tillbaka, mjukt men fast grepp och lämnar alltid i hand oavsett dummie eller vilt.
Kahlua tränar och tävlar i flera olika sporter och har aldrig visat någon svårighet i att skilja dem åt.
Hon älskar verkligen att jobba, alltid med humöret på topp, hon går alltid all in och hon gör mig aldrig besviken.

Exteriört är Kahlua en tik av mindre storlek, kompakt stark kropp. Vackert huvud med strama fina ögon, något kort päls men utmärkt kvalité. Bra vinklar fram och bak.

 

KAHLUAS MERITER

• Jaktprov/WT
Används som apportör på praktisk fågeljakt
1a pris Nkl B-prov
90 poäng nkl wt, 3e placering


• Lydnad
Klass I, 1a pris 171 poäng
Klass 2, 1a pris 168 poäng


• Rallylydnad
RLD N RLD F RLD A
Nybörjarklass 84, 91, 91
Fortsättningsklass 72, 94, 84
Avancerad klass 91, 85, 87


• Viltspår
SeVch
6 x 1a pris öppen
klass
1 x HP öppen klass
6e placering FRK`s viltspårs DM 2015
4e placering FRK´s viltspårs DM 2016
Deltagit på flera eftersök med lyckade resultat


• Utställning
Juniorklass - excellent
Öppen klass - excellent, placering 4
Bruks/jaktklass - excellent, placering 2


• Mentalitet
Genomförd BPH med skott

Reg nr: SE60632/2011
Född: 2011-10-28
Färg: Svart
DNA: BBEe
(gula anlag)
Höfter: HD grad A
Höfter: HD index 113
Armbågar: ED ua (0)
Ögon: ua
Höjd: ca 57 cm
Vikt: 27 kg

Kahlua på rasdata