DSC_0283


KÖPA VALP FRÅN OSS
 

Vi bedriver uppfödning i mindre skala och alla våra valpar föds och växer upp inomhus med hela familjen.

Vår ambition är att föda upp friska, starka, mentalt stabila, samarbetsvilliga hundar med en god exteriör.

Med utbildning inom beteenden, inlärning och psykologi hos hund har jag ganska stor inblick i vad som är viktigt för valpen den första tiden hos sin uppfödare. Det är min uppgift att ge valparna en så bra start som möjligt för att skapa så trygga individer som möjligt och underlätta för valparna för resterande kommande utvecklingfaser.
Där ägnas de veckor innan valpen flyttar till sina hem med att förbereda dem inför livet på bästa möjliga sätt.
Vi följer ett schema med utvalda aktiviteter där vi förebereder valparna, testar och tränar dem samt lär känna deras personligheter. På så vis ser vi deras styrkor och svagheter och kan också med bästa medel placera rätt valp i rätt hem utefter er och era egenskaper.
Vila och återhämtning är naturligtvis en av de viktigaste bitarna vilket vi såklart tar stor hänsyn till och lägger stort fokus på.

Några av de viktiga bitarna vi lägger tid på med valparna är:
KROPPSKONTROLL
- i valplådan, huset och trädgården arrangerar vi naturliga hinder, banor och upplevelser med allt från föremål i rörelse, glatta underlag, saker som låter, saker man får klättra över/under och mycket mer.
På så vis lär sig valpen att använda sin kropp vilket skapar medvetenhet, styrka och självförtroende. Någonting vi absolut vill ha i vår framtida arbetshund.
LJUDTRÄNING
- Valparna kommer att från tidig ålder vara med om olika typer av ljud i olika volymer. Allt för att förebygga och skapa så mycket trygghet som möjligt för saker som smäller/låter.
MILJÖTRÄNING
- Valparna kommer att få åka bil, tidigt. Vi vill att resan till nya hemmet blir så odramatiskt som möjligt. De kommer få åka till skogen, havet, veterinären, hem till andra. De kommer få utforska i lugn och ro, tillsammans med sina syskon och ibland på egen hand.
SOCIALTRÄNING
- Valparna får träffa människor, barn och andra hundar av olika raser så de lär sig att hundar kan se olika ut. Det skapar ett bra språk och den sociala träningen valpen får mellan 3-16 v är den som valpen tar med sig resten av livet.

Då vi lägger ner stort engagemang på våra hundar och våra valpar önskar vi också att hundarna hamnar i engagerade hem där hundarna kommer få leva i aktivt  med mycket träning och gärna tävling.
Vi ser gärna att hundarna röntgas vid 1-2 års ålder, dels för vår avelsstatestik men också för er skull, så ni vet att ni har en hel hund.

Inga valpar säljs utan personlig kontakt.

Våra valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då;
- registrerade i SKK
- ID-märkta med mikrochip
- vaccinerade
- avmaskade
- veterinärbesiktade
- valpkullsförsäkrade mot dolda fel i Agria i 3 år

I köpet ingår:
- hemgångsråd
- filt valpen haft i valplådan
- startkit i form av klotång, leksak, halsband, koppel, klicker
- en liten säck foder av det märke valparna äter hos oss

Vi anordnar regelbundet träffar med träning och umgänge.